Ορθοπεδική Θεραπεία με Χειρισμούς

Κατανόηση του μηχανισμού του προβλήματος, χρήση των συνδυαστικά κατάλληλων μέσων & τεχνικών θεραπείας

physio therapy physicaltherapies

Η ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς ή αλλιώς manual therapy είναι μια εξειδίκευση στη φυσικοθεραπεία η οποία αφορά την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών προβλημάτων. Είναι η Επιστήμη που χρησιμοποιεί τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων και μαλακών μορίων (μυών), ώστε να επιτευχθεί η αρμονία στην κίνηση, η απαλλαγή από τον πόνο και να έρθει η γρήγορη αποκατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος.

Ταχύτερη και πλήρης αποκατάσταση

Στην κλασική φυσικοθεραπεία γίνεται χρήση των μηχανημάτων ηλεκτροθεραπείας, πολλές φορές χωρίς να έχει προηγηθεί λήψη ιστορικού και εξέταση από τον Φυσικοθεραπευτή. Στο manual therapy η Φυσικοθεραπεία δεν γίνεται μόνο με τα μηχανήματα ηλεκτροθεραπείας. Ο ασθενής  ξεκινά από τις πρώτες κιόλας επισκέψεις να συμμετέχει στο πρόγραμμα ενεργητικής αποκατάστασης με ασκήσεις και η χρήση των μηχανημάτων περιορίζεται στο ελάχιστο και μόνο για την ανακούφιση από τον πόνο.

Εφαρμόζεται σε ειδικά κρεβάτια με ειδικούς ιμάντες και σφήνες. Η εφαρμογή δεν προκαλεί πόνο και είναι πάντα σταδιακή ανάλογα με την περίπτωση.

gonato physicaltherapies mackenzie

Που εφαρμόζεται;

Εφαρμόζεται σε προβλήματα οστών κυρίως της σπονδυλικής στήλης, αυχένα, πλάτης και μέσης, αλλά και σε προβλήματα των περιφερικών αρθρώσεων (ώμο, αγκώνα, καρπό, ισχίο, γόνατο, αστράγαλο).

Αποτελέσματα του manual therapy

Ενεργοποιεί τον μηχανισμό αυτοθεραπείας του οργανισμού μας. Κάνει τις αρθρώσεις πιο ευκίνητες και να λειτουργούν πιο σωστά. Καταπληκτικά αποτελέσματα έχει και στην ψυχολογία του ασθενή, καθώς νιώθει άμεσα την ανακούφιση από τον πόνο, ενώ η κίνησή του αποκαθίσταται σε σημαντικό βαθμό.

fysikotherapeia1

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας