Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική

Eπαναφορά της ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα

Η Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική λειτουργεί μέσω της επαναφοράς της ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα. Αυτό σημαίνει ισορροπία ανάμεσα στο Γιν και στο Γιανγκ, ισορροπία ανάμεσα στα πέντε στοιχεία, ισορροπία ανάμεσα στα όργανα και ισορροπία ανάμεσα στα θεμελιώδη συστατικά του σώματος.

Η Φιλοσοφία της Κινέζικης Ιατρικής

Μια σπουδαία ιατρική παράδοση, βαθιά φιλοσοφημένη, ολιστική και διαχρονικά αποτελεσματική.
Εδώ και δεκαετίες ο βελονισμός έχει φέρει στον δυτικό κόσμο μια έντονη γεύση από μια πολύπλευρη επιστήμη την “παραδοσιακή κινέζικη ιατρική”.
Η ιατρική αυτή βασίζεται απόλυτα στην φιλοσοφία που αναπτύχθηκε πριν από χιλιετίες στην Κίνα σύμφωνα με την οποία η πηγή της ζωής αλλά και όλων των φυσικών φαινόμενων είναι η πρωταρχική συμπαντική δύναμη που ονομάζεται “τσι”.

kineziki iatriki yin yang physicaltherapies

Το "τσι" στον άνθρωπο

Το “τσι” που διαθέτει ο καθένας μας είναι προδιαγεγραμμένο από τη γέννηση του κληροδοτημένο από τους γονείς του, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να το βελτιώνουμε αλλά όχι και να προσθέτουμε από άλλον.

Το βασικό αυτό “τσι” είναι αποθηκεύμενο στα νεφρά και σχετίζεται με τις γενετήσιες λειτουργίες ενώ παίρνουμε το “καθημερινό” μας από την τροφή και τον αέρα.

Σκοπός της κινέζικης ιατρικής

Πολλές φορές εξαντλούμε την ενέργειά μας με έναν κακό τρόπο ζωής όπως η έλλειψη ύπνου και καλού φαγητού, τα ποτά και οι καταχρήσεις αλλά και με τα αρνητικά μας συναισθήματα που έχουν εξίσου μεγάλη βαρύτητα με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ο σκοπός λοιπόν της ιατρικής παρέμβασης είναι να βελτιώνει το “τσι” που έχει ο καθένας στο σώμα του αποκαθιστώντας τη ροή του στο σημείο όπου μπλοκάρεται.
Και για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί διάφορα μέσα που περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό από θεραπευτικές πρακτικές και αλλαγές στον τρόπο ζωής.

wellness balance kineziki iatriki physicaltherapies

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας